Суспільство

«Ангел на воді»: на Корюківщині зберігся унікальний колодязь із незвичною особливістю (Фото)

У селі Рейментарівка Корюківського району стоїть колодязь, у воді якого можна побачити янгола.

На таку цікаву знахідку натрапила вчитель історії із села Чорнотичі Сосницького району Ольга Чепіга, яка разом із колегами подорожувала Чернігівщиною.

«Ми проїжджали повз Рейментарівку і побачили, що там стоїть якась капличка. Вирішили зупинитися і зайти туди. Виявилось, що то криниця. Ми зазирнули вниз і побачили там зображення янгола. Одразу не зрозуміли, звідки воно, дуже здивувалися. Перша думка була про те, що там така чиста вода, що аж видно дно», – розповідає Ольга Чепіга.

Коли вони підняли голову, то виявилось, що янгол – це відображення малюнка, який розмішений під куполом криниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під вікнами Ніжинського пологового будинку облаштували декоративні інсталяції (Фото)

Як зазначила Ольга Чепіга, зображення янгола датоване 1996 роком і намальоване звичайною фарбою. Жінка також повідомила, що багато подорожувала Україною, але чогось подібного до рейментарівського колодязя з янголом ще не зустрічала.

Місцева жителька Ніна Растальна, яка працює діловодом загального відділу в Корюківській міській раді, розповіла, що малюнок створив звичайний мешканець села, який не був професійним художником. Його вже нема серед живих. Він помер близько 25 років тому. Автор ідеї був самотнім, тому родичів також не залишилось і розповісти про цей задум уже ніхто не може.

Однак ця криниця і досі слугує людям. На вулиці, де вона розташована, залишилися жити лише дві старенькі бабусі, які й користуються водою з цього колодязя.

«У нас поряд ставок, який уже обмілів. Але всередині колодязя ще є вода, яку люди постійно черпають», – каже Ніна Растальна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янголятко Гапчинської з котиком: відомо яким буде новий мурал (Фото)

На відміну від туристів, колодязь з янголом уже давно став звичним явищем для місцевих жителів.

Зараз Рейментарівська сільська рада займається збереженням криниці. Її постійно підфарбовують і ремонтують.

У сільській раді також розповіли, що вода в колодязі завжди у хорошому стані і придатна до пиття, тому якихось заходів із розчищання криниці не проводили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото Ольги Чепіги

Ще статті по темі

Back to top button