Суспільство

Під вікнами Ніжинського пологового будинку облаштували декоративні інсталяції (Фото)

Під вікнами Ніжинського пологового будинку – справжня краса. Неочікувано, бо ще донедавна тут нічого, крім трави та дерев, не було, а тепер мало не щодня з’являються нові декоративні інсталяції. Пустотливі бджілки, замріяний рожевий фламінго, дві маленькі черепашки спустилися до озерця, а ось довгоногий лелека комусь приніс довгоочікувану радість у сповитку – все це та багато інших декоративних фігурок тепер красуються під пологовим будинком.

«І це тільки початок», – запевнила старша акушерка Тетяна Ярмак. Ідея втілити в життя цю красу належить саме Тетяні Леонідівні, а допомагає їй створювати хенд-мейд увесь колектив пологового будинку.

03072019_pologovuy1Фігурки зроблені з підручних матеріалів: із пляшок, шин, непотрібних дротів… Для доброзичливого веселого павучка одна з працівниць не пошкодувала шуби з натурального хутра, вуликом для бджілок слугує старий плетений кошик. Є тут і колодязь із відерцем і чашкою, є й міні-озерце, обгороджене камінням.

«Усе, що тут зараз, – розповідає Тетяна Ярмак, – ми зробили за два тижні. Подібні інсталяції я бачила на території Чернігівської обласної лікарні, ідею привезла до Ніжина, поступово нею «загорівся» весь наш колектив. Робимо все своїми силами, зносимо з дому, хто що має, за власні кошти купуємо фарбу для фігурок. Їх виготовляє наша майстриня – молодша сестра медична Людмила Сердюк. Вдома в Людмили – справжній рай із хенд-мейду».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городні клумбу «окупували» зайці та курочки

Два лебеді – чорний та білий – так і хочуть обійняти одне одного крилами. Вони з’явилися тут лише вчора. «Я зателефонувала на станцію техобслуговування, нам віддали непотрібні шини, – ділиться Тетяна Леонідівна. – Придбали блакитну клейонку, нею вимостимо дно озерця, наповнимо його водичкою. Плануємо виготовити ще трьох лебедів, бджілок, айстри, встановити огорожу. Задумів багато».

Однак і в цій історії вже є сумні нотки: не встигли цю красу показати місту, як уже знайшлися вандали, які її нищать. Так, лелеку вже пошкодили, а вулик сприйняли як урну і почали скидати туди сміття.

03072019_pologovuy6 03072019_pologovuy9

Валентина Пильник

Фото Наталія Нікітіна

Джерело: mynizhyn.com

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button