Суспільство

Аномально спекотний липень: синоптики прогнозують температуру вищу за норму

Аномальна спека в Україні триватиме понад тиждень. До того ж, середня температура липня в Україні, за прогнозом синоптиків, є найвищою в році та може сягати 41 градуса тепла.

Погода в липні 2024 в першій декаді місяця характеризуватиметься аномальною спекою до +39 градусів на переважній території України. У західних і північних областях вона не затримається надовго, проте в центральних, південних і східних протримається довше ніж тиждень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зафіксували температурний рекорд: він побив попередні значення, що утримувалися 25 років

Протягом другої і третьої декади місяця спостерігатиметься незначне зниження температури повітря, але її середньодобові показники перевищуватимуть кліматичну норму. Дощі в цей період розподілятимуться по країні нерівномірно. На заході їх кількість перевищить норму, на півночі та в центрі показники опадів відповідатимуть нормі, а на півдні та на сході будуть нижчими за норму. Подекуди грозові дощі супроводжуватимуться шквалами та градом.

Чернігівський обласний центр із гідрометеорології розповів про середньомісячну температуру та кількість опадів на липень 2024 р. по Чернігівській області.

«За даними Українського гідрометцентру та світових центрів, середньомісячна температура повітря в липні 2024 року очікується 22,3 тепла, що вище за середні багаторічні значення.Кількість опадів – 75 мм, тобто в межах норми», – інформує Чернігівський обласний центр з гідрометеорології.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button