Суспільство

«Армія відновлення» працює на Чернігівщині

До неї долучаються ті, хто наразі не мають роботи, насамперед офіційно зареєстровані безробітні. Їм в умовах воєнного стану служба зайнятості пропонує участь у суспільно корисних роботах, рішення про організацію яких приймає військове командування спільно з органами влади.

На Чернігівщині такі роботи проводяться з середини жовтня і у них вже взяли участь близько двохсот безробітних. Вони зводять фортифікаційні та захисні споруди, розчищають від чагарників придорожні смуги поблизу блокпостів, підстанцій електромереж, приводять у належний стан об’єкти цивільного захисту населення, заготовляють дрова до опалювального сезону. На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними заключається строковий трудовий договір, оплата праці здійснюється на рівні мінімальної заробітної плати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усім усього однаково: в Чернігові переглянуть графіки відключення електроенергії

За словами директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, до прийняття рішення військового командування про організацію суспільно корисних робіт служба зайнятості активно залучала безробітних до громадських робіт з благоустрою населених пунктів, розбору завалів пошкоджених будинків, плетіння сіток для військових тощо. У поточному році участь у таких роботах взяли більше тисячі безробітних і таким чином долучилися до відновлення країни. 

Бажаєте й ви вступити до «Армії відновлення» країни? Звертайтеся до центру зайнятості, зручного для вашого відвідування, або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv                                                         

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівського обласного центру зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button