Суспільство

На травневі свята правопорядок на Чернігівщині забезпечуватимуть сотні поліцейських

Чернігівщина готується до масових заходів, тому поліція скорегувала свою роботу так, аби напередодні свят та безпосередньо в День примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні збільшити кількість поліцейських на вулицях. Особливо в місцях великого скупчення людей.

— Головне управління Національної поліції в Чернігівській області вживає всі необхідні заходи для належного забезпечення публічного порядку в період травневих свят, — зазначив начальник ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

На травневі свята поліція Чернігівської області буде переведена на посилений варіант несення служби – на вулицях міста збільшиться кількість патрулів і нарядів. Дії правоохоронців будуть скореговані відповідно до планів забезпечення охорони публічного порядку та безпеки дорожнього руху, які вони розробили у тісній співпраці з органам влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вартість пікніка на травневі свята зросла на 40%

На цей період на Чернігівщині заплановано проведення 65 масових заходів. В області забезпечуватимуть безпеку громадян понад 70 патрулів та нарядів (близько 1000 поліцейських).

— Поліцейські робитимуть все, щоб не допустити провокацій. Особовий склад орієнтований на дотримання дисципліни та законності, ввічливості під час спілкування з громадянами, надання їм всебічної допомоги (насамперед ветеранам, особам похилого віку та дітям). Наше головне завдання — забезпечити спокій та безпеку громадян, — зазначив начальник ГУНП у Чернігівській області Едуард Альохін.

Напередодні та у святкові дні поліція посилить охорону стратегічних об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури та життєдіяльності.

Окрім цього, поліція налагодила комунікацію з територіальними підрозділами УСБУ в Чернігівській області, аби попередити ймовірні терористичні акти. Також будуть створені посилені слідчо-оперативні групи та мобільні резерви з-поміж поліцейських підрозділу особливого призначення, групи вибухотехніків і кінологів.

Поліція зробить усе можливе, аби травневі масові заходи на Чернігівщині пройшли без порушень.  Водночас правоохоронці закликають громаду проявляти пильність, скажімо, якщо ви помітили покинуті коробки чи сумки, до яких довго ніхто не підходить, негайно інформуйте про ці факти поліцію за телефоном «102». До приїзду слідчо-оперативної групи та вибухотехніків не підпускайте нікого до небезпечного предмета, і самі не підходьте. Бережіть своє життя!

Ще статті по темі

Back to top button