Суспільство

Атрошенко буде звертатися до Президента через комунальні борги чернігівців

На ранковій нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 15 січня, доповідали теплогенеруючі компанії, зокрема, «Облтеплокомуненерго» в особі керівника Віктора Геращенко.

Йшлося про зростання заборгованості від населення. Так, порівняно з минулим роком, вона зросла на 30 млн грн і становить 121 млн грн. За словами Віктора Геращенка, борги від населення почали стрімко зростати з 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теплові баталії: чернігівці обурені платіжками від «Облтеплокомуненерго» (Відео)

Тоді борги налічували 20 млн грн. Основною причиною зростання боргів у минулому стало скорочення субсидій. Раніше їх отримував 71% домогосподарств, які обслуговує це підприємство. Цього року лише 47%. Те саме розказали і в «Технові».

Чернігівці заборгували «Технові» 72 млн грн. Субсидії торік отримували 56%, цього року 27%. Мер зазначив, що на наступній сесії міська рада буде звертатись до Президента щодо впровадження компенсаторних механізмів із комуналки. Адже, за його словами, основна причина боргів – це скорочення субсидій і зростання тарифів.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Снизьте тарифы, пропорционально нашим зарплатам,пенсиям и никаких долгов не будет!!!

    1. Долги будут всеравно, но меньше и это факт

  2. Люди уже ни физически,ни теоретически не в состоянии оплатить коммунальные поборы.
    Дождётесь,что скоро большая половина вообще платить не будет.А дома вы не отключите так как вы за счёт их живёте,это ваши же девиденты.Задумайтесь что вы творите.

  3. Капец. Ещё чуть-чуть и я уеду жить в Лондон.

Back to top button