Суспільство

Атрошенко розказав про свої наміри щодо «проблемного» ліцею

Жодного скорочення або реорганізації в Чернігівському професійному ліцеї побуту не планується. Про це проінформував депутатів сьогодні на сесії міської ради Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Він підкреслив, що не розглядається жодних питань ні про скорочення викладачів, ні адміністрації, ні учнів, ні переліку спеціальностей.

Теоретично зараз розглядається питання про переміщення цього навчального закладу зі збереженням його юридичного статусу в інше приміщення – на вулицю Козацьку, де працює училище з аналогічним набором спеціальностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про закриття чернігівського ліцею говорили в парламенті

У такому разі в тому приміщенні працюватимуть два навчальні заклади, зберігаючи кожен свою структуру і статус окремих юридичних осіб:

— Приміщення, в якому знаходиться ліцей, розраховане на 840 учнів. Навчається фактично там до 200. База є достатньою в аналогічному, з аналогічними спеціальностями, училищі побуту на Козацькій. Тому, можливо, цей ліцей змінить адресу. Такий варыант розглядається. Але практично при цьому не відбудуться ні скорочення, ні зменшення набору або інших речей, яких люди бояться. Вони не будуть юридично об’єднані – вони можуть знаходитися фізично за однією адресою. При цьому буде достатньо і матеріальної бази для навчання, і всього іншого, — уточнив міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові хочуть закрити ліцей

На підтвердження того, що ніяких скорочень не планується, він додав, що по окремих спеціальностях зараз розглядається навіть збільшення набору учнів.

 — Я прошу представників депутатів просто розуміти, що сьогодні вартість утримання приміщення на Ушинського, про яке йдеться – приблизно 6 мільйонів гривень на рік. І ми або рахуємо ці кошти, або «живемо красиво, але недовго», — додав він.

Також Владислав Атрошенко торкнувся питання про замовлення підготовки робітничих кадрів безпосередньо роботодавцями. Про необхідність такого механізму неодноразово говорили і сам міський голова, і роботодавці, і депутати. Міський голова підтвердив бажання і готовність Чернігова отримувати такі замовлення і реагувати на них. Але бажано, щоб вони були більш чітко сформульованими по необхідних роботодавцю кількості студентів і спеціальностях.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. раз атрошка уже решил отжать помещение, то будет отжимать…Но может и потерпеть до выборов-укрепляется и просчитывает….

Back to top button