Суспільство

Атрошенко цинічно відповів батьку хворої дитини (Відео)

На одній із агітаційних зустрічей Владислава Атрошенка з чернігівською молоддю до мера з проханням звернувся молодий чоловік. Це був батько дитини, яка страждає від рідкісного захворювання, для лікування якого потрібні ліки, їх ціна для родини є надто високою (коливається від 10 до 15 тисяч на місяць).

Чоловік звернувся до Владислава Атрошенка із проханням на рівні міста (за прикладом інших українських міст) прийняти програму фінансової підтримки таких дітей із рідкісними захворюваннями. Утім, Владислав Атрошенко відповів батьку цієї дитини, що в міському бюджеті нема грошей для лікування таких дітей.

«Це найскладніше питання. Таких рідкісних захворювань – маса. У нас кругом-бігом на 20-30 дітей у місті набіжить велика сума. Як виділити, якщо помогти всім? У нас таких можливостей нема. Ми будемо намагатися шукати приватні благодійні шляхи фінансування. Якщо ми будемо з бюджету лікувати, то це будуть величезні цифри. Якщо дамо тільки вам, то інші спитають: а чого вам дали, а нам не дали? Але я постараюся. Запишемо ваші координати. Не хочу поки ні «так», ні «ні» говорити», – відповів Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергова смерть від коронавірусу і «чортове колесо» в Чернігові: Атрошенко провів нараду (Відео)

Варто зазначити, щоб врятувати життя дитинці та продовжити його на рік, потрібно орієнтовно 150 тисяч гривень. Міський голова заявив, що в бюджеті міста таких сум немає. Водночас, наприклад, на проєкт атракціону колеса огляду планують виділити орієнтовно 200-300 тисяч гривень. При цьому в разі громадського несхвалення проєкту ці гроші будуть викинуті на вітер.

«Не треба боятися витрачати кошти на проєкти. Це життя. Без проєкту нема обговорення. 200-300 тисяч. Це ті кошти, які може собі дозволити місто. Навіть на помилку. Це не той випадок, коли не треба економити кошти», – заявив Владислав Атрошенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Відео – Олександр Гашпар

Ще статті по темі

Back to top button