Суспільство

Аваков озвучив неприємні нюанси про патрульну поліцію

Рівень довіри українців до патрульної поліції впав на 20% – від 60% на початку її запуску до нинішніх 40%. Про це в інтерв’ю програмі «ТСН.Тиждень» заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Ми мали пік захоплення і обожнювання патрульною поліцією, яка в якийсь момент досягала 60% рівня довіри. Зараз це опустилося до тверезої повсякденності – 40%. Ми маємо деяке підвищення довіри в загальному в системі поліції, там близько 25%. Але це статистика», — уточнив Аваков.

Міністр говорить, що «досвід європейських країн і взагалі розвинених нормальних демократій каже, що там, де поліція буде користуватися довірою більше 50%, тобто більшості населення, там ми будемо мати стійку правоохоронну систему».

«Я дуже розраховую, що таку систему ми будемо мати в найближчі три-п’ять років. Коли ці молоді хлопці, яких ми набрали зараз за конкурсами, почнуть займати керівні посади, коли наберуться досвіду, коли перестануть розбивати машини, над якими всі так потішаються. І ця ситуація стабілізується, коли ми стабілізуємо законодавство. Але це процес, крок за кроком», — заявив Аваков.

Чернігівці по різному ставляться до патрульної поліції.

До речі, нещодавно патрульна поліція Чернігова відсвяткувала свою першу річницю.

Арсен Аваков також анонсував повну ліквідацію пожежної інспекції та заявив, що Кабінет міністрів України на найближчому засіданні розгляне порядок товарообміну з непідконтрольними територіями Донецької і Луганської областей.

Ще статті по темі

Back to top button