Суспільство

Авторитетний редактор із Чернігівщини очолив нову всеукраїнську журналістську організацію

Відомого в нашій області журналіста, редактора менської районної газети «Наше слово» Олександра Назаренка обрали головою Всеукраїнської громадської спілки «Національна асоціація українських медіа».

Організацію створили представники 53 редакцій із 16 областей України та міста Києва під час установчого конгресу, що відбувся минулої п’ятниці в столиці.

У матеріалах установчих зборів йдеться, що мета асоціації – сприяння розвитку регіональних ЗМІ, зокрема підвищенню їх прибутковості, лобіювання їх інтересів на всіх рівнях, а також захист місцевих видань від втручання органів державної влади та місцевого самоврядування.

Також пропонується надання методичного та юридичного супроводу засобів масової інформації в процесі реформування, згідно із Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», проведення тренінгів із підвищення кваліфікації співробітників місцевих ЗМІ з питань реклами, менеджменту, а також для редакторів, журналістів, дизайнерів, організація обміну досвідом.

Спілкуючись із ЧЕline, Олександр Назаренко зауважив, що засоби масової інформації в усіх регіонах України надзвичайно потребують такої підтримки.

Ще статті по темі

Back to top button