Суспільство

Бабин Яр — 80 років трагедії: на Чернігівщині вшанували пам’ять жертв Голокосту

Сьогодні у Чернігові з нагоди вшанування 80-х роковин трагедії Бабиного Яру біля пам’ятного знаку жертвам Голокосту в урочищі «Березовий рів» відбувся мітинг пам’яті.

Бабин Яр — страшна сторінка в історії всього людства. Це місце пам’яті, яке стало відомим на весь світ символом нацистських злочинів проти цивільного населення під час Другої світової війни та Голокосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Менщині сталося жахливе вбивство, яке розслідувала імператриця Катерина ІІ

Про жахіття війни й величезну людську трагедію нагадують братські могили жертв нацизму в багатьох населених пунктах нашої держави. Урочище «Березовий рів» – одне з місць цих страшних злочинів, де упродовж 1941-1943 років проводили масові розстріли євреїв. Також сюди, на околицю міста, у вантажних машинах привозили цілі групи людей або окремих осіб, які вважалися ворогами нацистів, розстрілювали за расовими та політичними мотивами, військовополонених, пацієнтів психоневрологічної лікарні. За свідченнями очевидців, у яру було розстріляно більш ніж 1500 людей, яким у 1963 році на цьому місці було встановлено пам’ятник.

Учасники меморіальної церемонії поклали квіти до монументу та хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх жертв Голокосту.

За даними Українського інституту національної пам’яті, станом на 1 січня 2021 року відомо імена 2673 Праведників з України, щонайменше 30 з яких проживали на Чернігівщині.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Ще статті по темі

Back to top button