Суспільство

Банківська картка для студентів: на яку краще отримувати стипендію

Для багатьох студентів стипендіальна картка — перша власна у житті, якщо батьки раніше не оформлювали підлітку дитячу картку. Використовується студентська картка для отримання щомісячних нарахувань у вигляді стипендії. Але по суті стає універсальним платіжним інструментом для особи, що її використовує.

Експерти “Райффайзен Банку” розповіли, що у якості студентської може виступати будь-яка дебетова картка, наприклад, Visa Reward, Visa Gold та навіть Visa Fishka. На яку отримувати стипендію краще? Нумо розбиратися.

Які критерії студентської картки важливі

Перш за все потрібно обрати банк з гарною репутацією, що гарантує безпеку зберігання грошей та онлайн-операцій. Таким є “Райффайзен Банк”, що не перший рік отримує найвищу оцінку надійності у рейтингу компанії YouControl.

Картки для виплат дебетові, тобто не мають кредитного ліміту. Тож немає строків кредитування та відсотків, які можна порівняти. Експерти радять звернути увагу на наявність та розмір комісій за найчастіші транзакції, які проводить середньостатистичний студент.

Перевірте, чи є комісія за такі послуги:

  • випуск фізичної картки (не віртуальної);
  • відкриття та обслуговування поточного рахунку;
  • зарахування коштів;
  • поповнення в терміналах EasyPay та City24;
  • зняття готівки в банкоматі.

Для прикладу банківська картка Visa Reward видається безкоштовно. За її обслуговування та перевипуск у звʼязку з втратою чи пошкодженням платити не потрібно. Про нарахування стипендії на картку студентові приходить СМС.

ВАЖЛИВО: заздалегідь дізнайтеся, чи сумісна картка обраного банку з програмою стипендіювання у вашому навчальному закладі. Адже деякі виші та програми стипендіювання мають вимоги до банківських карток або банка-емітента в цілому.

Можливості картки для виплат від Райфу

За своїми можливостями банківська картка для студентів не відрізняється від міжнародної платіжної картки. Користувач може розраховуватися нею на касі магазинів та кавʼярень, використовувати для оплат послуг і товарів онлайн та офлайн.

Кошти на рахунку можна використовувати для оплати комунальних послуг, безконтактної оплати для різні сервіси, поповнювати мобільний, переслати гроші рідним та друзям. Також студентська картка надає доступ до всіх можливостей онлайн-банкінгу Raiffeisen Online. Щоб розраховуватись на касі віртуальною карткою, студентові необхідно додати її до Apple Pay або Google Pay.

Залежно від того, яку карту обере студент як стипендіальну, на неї може нараховуватися кешбек за покупку, бали за купівлю товарів у певних магазинах тощо.

Подати онлайн-заявку на видачу студентської картки можна онлайн через офіційний сайт банку або ж завітати до найближчого відділення банку з документами. Деякі банки пропонують цікаві акції для студентів — врахуйте це також та порівняйте пропозиції кількох фінустанов, перш ніж замовити картку для отримання стипендії.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button