Суспільство

Батурин відвідав нащадок гетьмана Кирила Розумовського (Фото)

Нещодавно Батурин зустрічав дорого гостя – нащадка гетьмана Кирила Розумовського Грегора Розумовського, який мешкає у Відні (Австрія).

Ознайомившись із музеями та пам’ятками «Гетьманської столиці», Грегор Розумовський вразив колектив заповідника надзвичайними подарунками, які мають виняткову історичну цінність – він передав заповіднику «Гетьманська столиця» «Універсал» гетьмана Кирила Розумовського 1763 р. із підписом та печаткою гетьмана й указ імператриці Єлизавети 1756 року гетьману К.Розумовському. Ці документи впродовж століть зберігалися в родинному архіві Розумовських.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Батурина знайшов скарб вартістю 4 мільярди гривень

У книзі відгуків Палацу Розумовського Грегор написав: «Це був прекрасний день у місті мого предка. Я вдячний працівникам і дирекції Батуринського музею, я вдячний тим, хто зробив усе можливе, щоб відродити це місто. Місто, що ідентичне з духом та історією самої України».

Грегор Розумовський відвідав усипальницю гетьмана – Воскресенську церкву в Батурині, Трьохсвятительську церкву в с. Лемеші, Собор Різдва Богородиці у м. Козелець.

Ще статті по темі

Back to top button