Суспільство

Чернігівська обласна бібліотека потребує допомоги

Чернігівська обласна універсальна бібліотека імені Володимира Короленка потребує допомоги. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

У ніч з 29 на 30 березня 2022 року під час облоги міста в ході російського вторгнення будівлю бібліотеки було пошкоджено внаслідок обстрілу російськими військами. В будівлі розбито дах, вибито шибки, в стінах утворились тріщини.

Скільки коштів потрібно на реставрацію будівлі не повідомляють. На сайті МКІП зазначають, що сума потребує уточнення, яке можливе тільки після проведення експертизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Чернігівщини розповіли, як за час війни змінилися їхні доходи, на чому економлять і чи мають змогу донатити на ЗСУ

Наразі фонд бібліотеки – 868 тисяч примірників. У фонді рідкісних видань XIX – початку ХХ понад 15 тисяч видань. 

Бібліотеку засновано у 1877 році, до її появи причетнi подружжя Грінченків, Коцюбинських, Микола Вороний, Григорій Коваленко.

Садиба бібліотеки приклад модерної архітектури початку XX століття. Первісне призначення будинку – поземельний банк. Будівля була зведена у 1910-1913 роках губернським інженером Афанасієвим. 

Долучитися до збору можна за посиланням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button