Суспільство

Без щеплень до садочка: спеціалісти розповіли про табу на відвідування навчального закладу

Частою проблемою батьків дітей дошкільного віку є те, що їх не приймають до садочка, аргументуючи це тим, що малюк не має певних щеплень.

Проте заступник начальника управління освіти Чернігівської міської ради Олена Горна розповіла, що офіційних підстав на це немає. Відповідних документів не ухвалювали, тому заборони на відвідування садочка теж ніхто не надавав.

«До садочка дитину приймають лише з медичною довідкою, де є висновок лікарської комісії про те, що дитина може відвідувати заклад дошкільної освіти. І за умови наявності цієї довідки дитина приходить до садочка», – пояснює Олена Горна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмеження на щеплення від кору скасовано: чи вистачить вакцини всім чернігівцям

Натомість головний лікар КНП «Дитяча поліклініка №1 Чернігівської міської ради» Людмила Овсієнко каже, що всі довідки, які просять батьки, медики надають. Віднедавна їх уже дві: одна з них про те, що дитина здорова та не має інфекційних захворювань, а друга – це копія картки, форми 063, про імунізацію дитини.

«Раніше існувала картка форми 026, яка була обов’язковою під час оформлення дитини до дитячого садочка. І там ми писали, може дитина відвідувати садочок чи ні. Зараз цього уже немає», – інформує Наталія Овсієнко.

Педіатр каже, що, відмовляючись приймати дитину без певних щеплень до садочка, адміністрація може таким чином перестраховуватись від можливих спалахів епідемій у навчальному закладі.

До того ж вона наголосила на тому, що медики постійно проводять інформаційну роботу серед батьків щодо необхідності вакцинації. І наразі більшість дітей усе ж таки отримує повний спектр щеплень.

Ще статті по темі

Back to top button