Суспільство

Безкоштовні дрова на Чернігівщині передбачені не для всіх

На територіях, прилеглих до зон проведення бойових дій, влада повинна забезпечити мешканців безоплатною деревиною, щоб кожна сім’я мала можливість зігріти оселю протягом осінньо-зимового періоду.

На Чернігівщині скористатися такою допомогою на період опалювального сезону наразі зможуть жителі чотирьох територіальних громад — Сновської, Новгород-Сіверської, Семенівської та Городнянської.

Ініціатива однозначно добра. От тільки як вона реалізовується? Це дізнавалися в Олександра Медведьова, голови Сновської громади

«Механізму наразі жодного немає. Спершу планували, що подаємо списки населення – і далі обласна військова адміністрація займається цим питанням. А нині кажуть, що нам обласна військова адміністрація перерахує гроші, ми укладемо договір із лісгоспами. І лісгоспи вже постачатимуть і, власне кажучи, довозитимуть ці дрова, куди потрібно.

Тож нині інформація така, що цим питанням займатимемося самі.

Але ж офіційно зараз ні механізму, ні конкретики, що ми тоді-то отримаємо таку-то суму грошей, немає. Тож чекаємо», – у коментарі для ЧЕline зазначив Олександр Медведьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо чи будуть безкоштовні дрова для північних громад Чернігівщини

За його словами, списки людей, які претендують на безкоштовні дрова, вже складені.

«Їх ми вже склали і передали. В них насамперед зазначені родини загиблих військових і тих, які нині воюють за нашу Батьківщину, а також багатодітні сім’ї й інваліди першої та другої груп. Поки що в телефонному режимі нам дали ліміт 1282 двори. А далі в нас є такі категорії, як пенсіонери та інші. Взагалі ми подавали заявку на більше ніж 8500 дворів. Але наразі нам встановили отой ліміт», – розповів голова громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button