Суспільство

Безкоштовно скористатися швейною машинкою можна в бібліотеці на Чернігівщині

У своїй більшості сучасні бібліотеки – це вже не книгозбірні, а комфортні простори, де можна поспілкуватися з однодумцями, обмінятися інформацією, провести час із користю та збагатитися позитивними емоціями, що особливо важливо в нинішній важкий час.

Однією з кращих бібліотек на Чернігівщині вважається КЗ «Городнянська централізована бібліотечна система» Городнянської міської ради. Вона крокує в ногу з часом і тут вигадують усілякі цікаві заходи та майстер-класи, аби зацікавити читачів. До того ж, це єдина бібліотека на Чернігівщині, де є батут.

А не так давно заклад долучився до міжнародного проєкту «Бібліотека – місце сили» і ввійшов до п’ятірки переможців. Тепер у бібліотеці впроваджують інноваційний проєкт «Територія творчості» – і кожен охочий може безкоштовно скористатися новою сучасною швейною машинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деревоподібні півонії та духмяний бузок розквітли в саду музею-заповідника Михайла Коцюбинського

Саме цю послугу вибрали не випадково, бо запитували людей, що було б для них корисно.

«Спілкуючись із жителями громади, працівники бібліотеки дійшли висновку, що є спільна потреба – швейна машинка. Тому наша мета – організувати територію творчості так, щоб задовольнити потребу оволодіти новими навичками або скористатися швейною машинкою, вирішити дрібні побутові потреби в шитті. Тож запрошуємо всіх охочих до центральної бібліотеки. Отримайте задоволення від власної творчості та зекономте кошти сімейного бюджету», – зазначають у бібліотеці.

Основна ідея цього проєкту – дати новий поштовх для розвитку бібліотек, які перебували в окупації.

Ірина Осташко

Фото – Городнянська централізована бібліотечна система

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button