Суспільство

Безпрограшний подарунок: що обрати для малознайомої людини

Вибір ідеального подарунку для мами, сестри, найкращої подруги чи приятельки з роботи — відносно легке завдання, з яким більшість людей може впоратися на відмінно. Але коли доводиться щось дарувати тим, кого ми знаємо мало та погано, завдання суттєво ускладнюється. Через брак часу та інформації про людину, її уподобання обрати подарунок, який буде доречним, стає ще тим квестом. Тож ми підготували універсальні варіанти подарунків, які будуть доречними та принесуть позитивні емоції. Деталі — у статті!

Яких подарунків краще уникати?

Оскільки людина малознайома, то очевидно, що про її вподобання і переконання мало що відомо. Тому дарувати парфуми, косметику, доглядальні засоби, елементи декору, нижню білизну, одяг, аксесуари не варто. Це занадто особисте і може не підійти чи не сподобатися, адже смаки у всіх різні.

Також не радимо дарувати «враження»: квитки на екскурсії, концерти, майстер-класи, тренування тощо. Кожен має свої уподобання, і не завжди те, що здається цікавим та класним нам, так само сильно подобається іншим. До того ж не кожна людина захоче витрачати час на те, щоб відвідати запропонований захід. Гадаємо, пояснювати, чому не варто дарувати домашні рослини, тварин та птахів, не потрібно.

Рецепт ідеального подарунку для малознайомої людини

Оскільки людину, яку хочеться порадувати подарунком, ви знаєте зовсім мало, найкраща стратегія — обирати нейтральні варіанти, які засвідчуватимуть вашу увагу та повагу, але не здадуться занадто персоналізованими. Подарункові сертифікати від  магазину косметики та товарів для дому будуть максимально доречними, адже там гарантовано є товари, якими той, кому призначений подарунок, користується. Сертифікат дає змогу купити що завгодно, від засобів для прибирання до інноваційних капсул для обличчя: людина обирає сама, на що витрачати подаровані кошти. Перерахуємо й інші ідеї подарунків для малознайомої людини.

  • Солодощі. Якісний шоколад чи цукерки — чудовий спосіб висловити вдячність, повагу та прихильність, адже більшість з нас ще ті ласунчики. Якщо ви не знаєте, що подарувати малознайомій людині, й усі варіанти здаються сумнівними, зупиніться на елітних солодощах.
  • Квіти. Троянди, гербери, хризантеми, еустоми — квіти, які є у продажу цілий рік та подобаються більшості людей. Тож букет чи флористична композиція у корзині чи коробці стане гарним подарунком жінці чи дівчині, яких ми знаємо мало. Невелика порада: даруючи квіти, обирайте ті, які не мають сильного та стійкого аромату. Лілії, туберози та інші рослини з насиченим запахом можуть викликати алергічну реакцію.
  • Канцелярія. Якісні та красиві ручки, блокноти, органайзери, які дають змогу організувати простір на робочому місці — хороший варіант подарунку для колеги, з яким колектив щойно познайомився та хоче засвідчити свою приязність.

І насамкінець, невелика підказка: якщо ви мало знаєте людину та її уподобання, напевно, є ті, хто знає її набагато краще. Не соромтеся звернутися за порадою та розпитати, від чого людина у захваті і як її можна порадувати. Бажаємо удачі!

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button