Суспільство

Білі прапори та капітуляція: священник із Чернігівщини – про заяву Папи Римського

Днями увага всього світу була прикута до скандалу з Папою Римським Франциском. Він заявив, що для України було б «сміливим вчинком» підняти «білий прапор» і розпочати переговори з Росією щодо війни. Слова понтифіка особливо страшенно обурили громадян України, її духовенство, політичних лідерів і навіть керівництво інших держав.

Зокрема, чимало духівників на Чернігівщині вважають, що перш ніж робити такі заяви, треба поговорити з українським народом і дізнатися його думку.

«Жодних білих прапорів! Наші кольори – це кольори неба і хліба, а також кольори червоного сонця і чорної землі, нашої Української землі!

Зло буде знищено і ніхто не пов’яже нам білі стрічки, позначаючи нас як рабів. Таке вже відбувалося під час окупації, і всі ми пам’ятаємо наслідки цього. Жодних перемовин із вбивцями не може бути. Спитайте військових, спитайте тих, хто в окопах…

Маємо покласти край пануванню зла на землі, і саме нам нести цей хрест.

Маємо повернути нашу землю і ми це зробимо! Разом зробимо!

У нас не папа, в нас – Батько! І Батько наш зараз із нашим військом, з усіма ангелами й архангелами на стороні добра та справедливості, на стороні Українців!

Чого нам боятися, якщо з нами Бог?! Жодних білих прапорів!» – упевнений отець Тимон (Тимур Блинець), настоятель Свято-Георгіївського храму в Седневі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краєзнавець Юрій Дахно з села Москалі розповів, як пережили повномасштабне вторгнення та як ховав експонати

Згодом у пресслужбі Ватикану пояснили, що слова Папи Римського в інтерв’ю швейцарському радіо та телебаченню не означають, що Україна має капітулювати. У своїй відповіді Папа Франциск закликав до припинення вогню. Про це заявив директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні.

Також було зазначено, що слова Папи були вирвані з контексту, запропонованого інтерв’юером.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button