Суспільство

Білогура віддасть майже 2 мільйони фірмі з кримінальною славою

Тендер, оголошений Чернігівським міським управлінням освіти на придбання комп’ютерів, вартістю майже 2 млн грн, виграла столична фірма з кримінальною славою – ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН». У ряді судових справ її підозрюють у здійсненні низки безтоварних фінансово-господарських операцій, які мають ознаки фіктивності, у співпраці з фірмами, які у змові завищують ціни на комп’ютерну техніку.

Як відомо, 20 лютого Чернігівське міське управління освіти оголосило тендер на закупівлю 132 комп’ютерів для створення в міських навчальних закладах 12 комп’ютерних класів. Очікувана вартість техніки, зазначена на сайті публічних закупівель, – 1 990 000,00 грн.

Участь у відкритих торгах взяли три столичні підприємства – ФОП «Рогоза Валентин Володимирович», ТОВ «КОМЕЛ», ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН». Білогура 1

Найменшу суму за комп’ютери – 1 870 323,84 грн – запропонувало ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН». 16 березня це підприємство стало переможцем  тендерної процедури. А вже 2 квітня Чернігівське міське управління освіти в особі начальника Білогури Василя Олексійовича уклало договір із переможцем торгів.
Білогура 3 Білогура 4

Варто зазначити, що з літа 2016 року ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН» є фігурантом у низці кримінальних справах, що розглядалися в Печерському та Дніпровському районних судах міста Києва.

Зокрема, в ухвалі судді Печерського районного суду від 27.10.2017 йдеться про те, що службові особи столичного ТОВ «Науково-виробниче підприємство «ЕНГЛЕР» при виконанні умов договорів, вступивши у змову зі службовими особами держпідприємств, умисно вносили недостовірні дані до фінансово-кошторисної документації та актів виконаних робіт, в частині завищення об’ємів і, відповідно, вартості робіт та послуг, завдяки чому привласнювали бюджетні кошти в особливо великих розмірах. Це підприємство підтримує фінансово-господарські відносини з ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН».

Білогура 5

 

Ухвалою суд надав дозвіл слідчим на тимчасовий доступ до речей і документів, які підтверджують зв’язки обох підприємств, а саме – угод, договорів, контрактів, додатків, специфікацій, банківських виписок, платіжних доручень, рахунків-фактур, актів приймання-передачі, актів взаєморозрахунків та актів виконаних робіт (послуг), довідок про вартість виконаних робіт (послуг), довідок про виконані роботи (послуги), прибуткових та видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, доручень, довідок, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, реєстрів бухгалтерського обліку (обігово-сальдових відомостей) тощо.

Ще в одній ухвалі Печерського районного суду від 22.08.2016 року теж йдеться про кримінальні справи ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН», із яким уклав договір Василь Білогура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки заробляє Білогура, або Чому для вчителів Чернігова немає грошей

Зокрема, Державною службою зайнятості (Центральний апарат), Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за результатами розкриття пропозиції конкурсних торгів, які проводились у 2012-2015 роках, підписано договори про надання послуг із ТОВ «Айкюжн» і ТОВ «БМС Консалтінг». Якраз ТОВ «БМС Консалтінг» підтримувало тісні зв’язки з ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН»: зокрема, наприкінці грудня 2015 року ТОВ «БМС Консалтінг» здійснило закупівлю аналогічного обладнання у ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН». У свою чергу ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН» здійснило низку безтоварних фінансово-господарських операцій, які мають ознаки фіктивності з ТОВ «СКС», спрямованих на виведення державних коштів, а також уклало договір поставки комп’ютерного обладнання з ТОВ «ЕЛКО УКРАЇНА», в якого був відсутній канал постачання обладнання, йдеться в ухвалі.  Білогура 6

До речі, станом на кінець березня 2018 року власниками ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН» є Красношапка Сергій Володимирович (він же керівник ТОВ «ФРУТТІ ТРЕЙД») та Янушевський Анатолій Анатолійович (керівник ТОВ «Магазин розумних речей»).

Ще статті по темі

Back to top button