Суспільство

Більш ніж 270 кілограмів сміття вигребла сновська молодь у місцевому гідропарку

Весна – традиційна пора для прибирань і наведення ладу. Щоправда, з креативним підходом кожну справу, навіть, на перший погляд, буденну, можна перетворити на цікаве дійство.

Із нагоди Дня довкілля Сновська молодіжна рада перейняла екологічну естафету від Корюківського молодіжного центру «КУБ». Причому влаштували не просто прибирання, а екоквест.

«Мрія зробити екологічний квест була вже давно, щоправда, трохи заважала мінлива дощова погода, тож не могли підібрати правильний час. А тут мали нагоду – День довкілля. І ще Корюківський молодіжний центр нам передав цю естафету. Адже вони були перші, хто цією справою зайнявся. І власне, міська рада також започаткувала цілу серію весняних толок. І ми як молодіжна рада захотіли долучитися до цього екологічного марафону, причому вирішили це зробити не у вигляді чергового прибирання, а цікаво – влаштували квест», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Ірина Єрмоленко, голова Сновської молодіжної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поминання померлих і трапези на могилах: коментар чернігівського священника

Задумано – виконано. Була зроблена реєстраційна форма, аби учасники мали змогу реєструвати свої команди-учасниці квесту. Відгукнулися шість команд, а це понад 30 осіб, які і змагалися між собою за перемогу.

«Ми прибирали гідропарк. І квест назвали «Полювання на пластик». Умови були такі, що команда, яка назбирає найбільшу кількість сміття у кілограмах, отримає приємний подаруночок. Прибирання тривало близько двох годин. Усі команди – молодці, серйозно поставилися до роботи. В результаті ми назбирали 274 кілограми сміття у гідропарку. Команда-переможець зібрала аж 80 кілограмів! Тобто доволі вагому частку від загального результату. Тож ця команда і перемогла та отримала подарунок – сертифікат до піцерії. А загалом усім учасникам дуже сподобалося і всі отримали невеличкі подаруночки за участь у екоквесті.

До речі, подарунки для учасників і переможців надав Олександр Якубін, а всім необхідним інвентарем забезпечила Сновська міська рада. Нам дуже приємно, що є люди, які підтримують молодь і наші ініціативи», – повідомила Ірина Єрмоленко.

До речі, разом із учасниками квесту працювали й представники молодіжної ради, щоправда, вони були поза конкурсом, на перемогу не претендували. 

Отак усі гуртом і зробили добру справу. До речі, організатори обіцяють, що надалі подібні екологічні акції ще будуть.

«Ще є такі місця, де нам хотілося б навести лад, аби там можна було відпочивати. І надалі ми також плануємо організовувати не просто збір на прибирання чи суботник, а якийсь оригінальний формат, щоб учасникам було цікаво долучатися», – запевнила голова Сновської молодіжної ради.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button