Суспільство

У громаді на Чернігівщині складають план економічного відновлення

Від війни постраждали люди та всі галузі народного господарства. Зокрема, до довоєнного рівня економічного розвитку повертатимемося довго.

Тож про відновлення громади Чернігівщини, зокрема Менської, думають уже нині. Нещодавно в цій громаді обговорили не лише плани відновлення економіки, а й кроки щодо вибору керуючої компанії індустріальним парком «Менський» та інші важливі інвестиційні проєкти.

За словами Юрія Стальниченка, секретаря Менської міської ради, громаді, на щастя, після активної фази боїв на Чернігівщині не треба відбудовувати основні споруди, а тому сконцентрують увагу саме на проєктах економічного відновлення.

«Серед найважливіших проєктів – реконструкція очисних споруд, завершення реновації Центру надання адміністративних послуг та міської лікарні, запровадження енергоефективних заходів у громадських будівлях, цифровізації публічних послуг, співпраця з донорськими організаціями та багато іншого», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Юрій Стальниченко.

Також велика увага приділяється функціонуванню індустріального парку «Менський». До речі, нагадуємо, що його вже внесено до реєстру індустріальних парків України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нема сил: аптечна турбулентність у Чернігові

«Нині основне завдання для Менської громади – вибрати ефективну керуючу компанію, що змогла б організувати діяльність індустріального парку, та залучити інвесторів для роботи в ньому. Це перший індустріальний парк на Чернігівщині, де інвестор може отримати реальні пільгові умови для своєї діяльності. Його повноцінний запуск сприятиме створенню нових робочих місць та підвищенню економічної стійкості громади», – наголошує Юрій Стальниченко.

Також із певними доповненнями вже напрацьовані умови проведення конкурсу з вибору керуючої компанії та порядок роботи конкурсної комісії з цього питання. Під час найближчого пленарного засідання сесії міської ради депутатам буде запропоновано затвердити напрацьований порядок та умови, запустивши таким чином конкурсний етап із вибору керуючої компанії.

Плани амбітні, роботи попереду багато, але якщо задумане вдасться втілити в життя, громада та люди від того лише виграють.

Спілкувалась Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button