Суспільство

Боротьба з коронавірусом: у Чернігові дезінфікують тролейбуси (Фото)

Для запобігання інфекційному захворюванню на коронавірус під час пасажирських перевезень у громадському транспорті Чернігова мають вживатися профілактичні заходи. Згідно з дорученням чернігівського міського голови, начальник міського управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку видав 4 березня відповідний наказ, зміст якого доведений до всіх міських перевізників. Серед  заходів — обов’язкове провітрювання салону транспортного засобу на всіх кінцевих зупинках, а в кінці зміни — обов’язкове вологе прибирання з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством до застосування. Перевізників зобов’язано забезпечити працівників цими засобами.

Про те, як відбувається дезінфекція міських тролейбусів та автобусів на комунальному підприємстві «Чернігівське тролейбусне управління» розповів і показав журналістам виконуючий обов’язки керівника цього КП Руслан Ємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові встановили 100 стійок з дезінфектором для обробки рук

— Стандартно у нас на підприємстві проходять планові мийки машин і при прибиранні салонів ми використовуємо дозволені хлорні засоби: промиваються сидіння та місця, з якими контактують пасажири. Пасажирський салон повністю обробляється у всіх машинах. Це робили й раніше, але раз на тиждень, — зазначив він.

Також на КП «ЧТУ» періодично оброблятимуть рухомий склад більш ретельно, за допомогою спеціального обладнання. Для обробки використовується спеціальний сертифікований розчин нового покоління, який не залишає запаху і має дезінфікуючі, дезодоруючі, миючі властивості та після пролонгованої дії не потребує змивання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button