Суспільство

Браконьєри з Городнянщини за п’ять кілограмів незаконно добутої риби сплатять понад шість тисяч гривень

Городнянським районним судом 16 березня 2021 року ухвалено рішення про задоволення позову Управління Держрибагентства у Чернігівській області про стягнення в солідарному порядку з двох жителів с. Політрудня шкоди, заподіяної внаслідок порушення законодавства в галузі охорони, використання та відтворення водних біоресурсів, у розмірі 2 669 грн. Крім того, суд зобов’язав громадян заплатити по 1 051 грн судового збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині норка ласує уловом рибаків (Відео)

Раніше рішеннями Городнянського районного суду від 24 вересня 2020 року цих же громадян було визнано винними у скоєнні адміністративного правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства) і накладено штраф у розмірі 340 грн кожному та зобов’язано сплатити судовий збір по 420 грн.

Нагадаємо, що це порушення було зафіксоване Чернігівським рибоохоронним патрулем 7 вересня 2020 року на озері поблизу с. Політрудня Городнянської громади. Місцева сімейна пара порушників за допомогою 8 од. сіток зяберних (одностінних) виловила 5 кг риби: карась сріблястий – 25 екз., плітка 8 екз., по 4 екз. лина і окуня та 3 екз. щуки.

Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button