Суспільство

Браконьєри з Київщини сітками наловили на Чернігівщині 30 кг риби на понад 120 тисяч гривень

13 вересня на озері поблизу села Вовчок Кіптівської громади двоє браконьєрів з Київщини у незаконний спосіб наловили 30 кілограмів риби: щук, карасів та окунів. Сума збитків рибному господарству склала понад 120 тисяч гривень.

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

Патрулем під час спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками патрульної поліції Чернігівського РУП ГУНП у Чернігівській області на водоймах Чернігівського району було викрито грубе порушення Правил рибальства.

На озері на території  Кіптівської громади двоє браконьєрів ловили рибу з човна за допомогою трьох простих сіток, що є незаконним знаряддям лову. В протизаконний спосіб порушники добули 68 екземплярів риби, загальною вагою 30 кілограмів. Серед них: карась сріблястий – 59 екземплярів, щука звичайна – 7, окунь звичайний – 2. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 123 879 гривень. Правопорушниками виявились мешканці Києва та села Рудня Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині двоє рибалок незаконно наловили 9 кілограмів риби на понад 50 тисяч гривень (Фото)

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушників складено адміністративні протоколи за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності.

У правопорушників вилучені заборонені знаряддя лову, незаконно добуті водні біоресурси, човен гумовий «Nika» та автомобіль ВАЗ 2101.

З 5 серпня по 20 вересня 2024 року (включно) на території Чернігівської області триває заборона на вилов річкових раків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button