Суспільство

Бригада чернігівських енергетиків вирушила на допомогу миколаївським колегам

Вихідними бригада енергетиків служби ліній АТ «Чернігівобленерго» вирушила до Миколаївської області, щоб допомогти своїм колегам із півдня відновити пошкоджені рашистами лінії електропередач. Протягом кількох тижнів наші хлопці працюватимуть у населених пунктах Снігурівської громади, яку лише в листопаді минулого року звільнили від рашистської окупації.

– Свого часу, коли рашисти покинули територію Чернігівщини, ми вже пройшли етап масового відновлення електромереж, що постраждали від обстрілів найрізноманітнішою зброєю, – пояснюють вони. – А тому чудово розуміємо, як зараз складно нашим колегам із «Миколаївобленерго». Тоді, у квітні-червні 2022-го, чернігівські мережі ми відновлювали своїми силами, і це було, скажемо чесно, непросто, адже хотілося якомога швидше подати електроенергію в домівку кожному споживачеві, але для цього потрібні були і час, і матеріали, і робочі руки, а не вистачало усього. Тож добре, що зараз співпраця між енергетиками різних областей налагоджена так, що ми маємо змогу допомагати одне одному. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окопні свічки та смаколики: чернігівські поліцейські разом із дітками підготували подарунки для захисників (Фото)

І справді, Чернігівська область однією з перших відчула наслідки ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури – з лютого минулого року протягом доволі тривалого часу без електропостачання залишалися мешканці обласного центру й окремих населених пунктів в усіх районах області. Коли ж нарешті рашисти втекли з території Чернігівщини, енергетики виявили значні пошкодження розподільних і високовольтних мереж – усього понад 900 об’єктів. Частина з них навіть не підлягала ремонту, їх треба було будувати з нуля. Часу і ресурсів катастрофічно не вистачало, однак працівники «Чернігівобленерго» вже до літа змогли відновити електропостачання в усіх споживачів, а також досить добре підготуватися до осінньо-зимового періоду. Без перебільшення можна сказати, що наші енергетики завжди можуть знайти і втілити у життя найоптимальніші й інколи досить несподівані варіанти вирішення складних енергетичних завдань. І зараз оці свої навички вони застосують ще й на мережах іншого прифронтового регіону, енергетичні об’єкти якого до сьогодні зазнають регулярних російських обстрілів артилерією, дронами та ракетами. Тож бажаємо їм удачі, наснаги, гарного здоров’я та безпечних умов праці і з нетерпінням очікуємо їх вдома, на рідній Чернігівщині!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: АТ «Чернігівобленерго»

Ще статті по темі

Back to top button