Суспільство

Брижинський – про зачинені і непридатні укриття в Чернігові

Комісійно у складі 75 груп у Чернігові було обстежено 1291 укриття. Із них зачиненими виявилися 159, непридатних до використання – 355.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

«Радою оборони області прийнято рішення привести до ладу непридатні сховища у термін до 10 липня 2023 року. Винних притягнути до відповідальності. Відповідні розпорядження я неодноразово направляв безпосереднім виконавцям робіт з питань цивільного захисту – міській раді та її структурним підрозділам. Принагідно нагадав, що військова адміністрація створена як державний орган управління у період дії правового режиму воєнного часу, не має своїх виконавчих органів, власного бюджету тощо. А тому для реалізації наданих повноважень у законний спосіб застосовує ресурси міської ради, наприклад, сили та засоби комунальних підприємств, структурних підрозділів, фінансові ресурси та ін.», — зазначає Дмитро Брижинський.

Також начальник Чернігівської МВА зазначає, що відповідно до Цивільного кодексу України питання стосовно створення, використання, утримання, спорудження, дообладнання тощо об’єктів цивільного захисту є прямими повноваженнями органів місцевого самоврядування.

«Крім іншого, згодом повідомлю про інші виявлені мною проблеми у питаннях цивільного захисту, які не вирішувалися не тільки протягом останніх півтора року, а й роками до російсько-української війни», — зазначив Дмитро Брижинський.

Ще статті по темі

Back to top button