Суспільство

Будівлю складу, який заважає доповненню нової дороги на Шерстянку велодоріжкою, зменшать шляхом реконструкції

На засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 29 липня затверджені та надані містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки для реконструкції будівлі складу по вул. Дмитра Самоквасова. Це – одна з двох старих складських будівель, необхідність реконструкції або знесення яких виникла у зв’язку з перспективою будівництва велодоріжки обабіч нової дороги на Шерстянку. Інакше вільне місце дозволяє зробити уздовж нової дороги тільки тротуар, без велодоріжки.

По містобудівні умови і обмеження для реконструкції (зменшення) будівлі до управління архітектури міської ради звернувся сам власник складу. Рішення виконкому потрібне для розробки проекту реконструкції та оформлення документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першу ділянку нової дороги на Шерстянку вже заасфальтували

Наразі нову дорогу до мікрорайону «Шерстянка» з вулиці Івана Мазепи активно будують . Готова перша з ділянок майбутньої дороги – уздовж скверу «Казка». На інших ділянках – різні етапи дорожніх робіт. Перед будівельниками стоїть завдання укласти проїжджу частину по всій довжині дороги нижнім шаром асфальту до вересня цього року. У цьому ж році зроблять і тротуар, тож пішоходи також скоро зможуть користуватися цим шляхом більш комфортно.

Об’єкт будуватиметься у два етапи. На першому виконуються всі перенесення комунікацій, підготовчі роботи та укладка нижнього шару асфальтного покриття — щоби вже можна було відкрити рух автотранспорту. У наступному році планується влаштування верхнього шару асфальтного покриття, а також облаштування території: встановлення дорожніх знаків, інших об’єктів інфраструктури, нанесення розмітки, озеленення території тощо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button