Суспільство

Було – стало: на чернігівських будинках монтують нові вказівники вулиць

Нові уніфіковані адресні покажчики розпочали встановлювати в Чернігові з листопада. До цього часу вже змонтували 199 таких вказівників вулиць.

Першочергово їх оновили на вулицях, які після декомунізації отримали нові назви. Це вулиці Гонча, Музейна, Всіхсвятська, Хлібопекарська, Реміснича, Єлецька, Громадська, Олега Міхнюка, Мартина Небаби, В’ячеслава Чорновола, Дмитра Самоквасова, Івана Богуна, Льотна, Козацька, Музична, Івана Мазепи, Захисників України, вулиця та провулок Любомира Боднарука.

Про це повідомляють у прес-службі Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міськраді пояснили, чому на нових вказівниках назв вулиць використано не переклад англійською, а транслітерацію

Питання приведення вказівників вулиць до єдиного формату давно на часі. До розробки форми, шрифту та кольору таблички долучилися фахівці, які працюють у робочій групі над дизайн-кодом Чернігова. Вказівники виготовлені з оцинкованого заліза, вкриті порошковою фарбою, а картинку нанесено УФ-друком.

Самі ж написи на покажчиках виконані спеціальним шрифтом, який добре читається на відстані та під час руху. Монтаж інформаційних покажчиків із назвами вулиць і нумерацією будинків продовжиться і наступного року.

Ще статті по темі

Back to top button