Суспільство

Бунт ув’язнених у Чернігівському СІЗО: пенітенціарії розповіли, як це було

Чернігівський журналіст Віталій Назаренко на своїй сторінці у Facebook оприлюднив кричущу інформацію, що в карцері Чернігівського СІЗО перебуває побитий 15 охоронцями затриманий.

«Завтра буде тиждень, як у холодному та темному карцері Чернігівського СІЗО гниє побитий охоронцями каторжанин. За гіркою іронією долі 25-річного ровесника незалежності Віктора Кравченка побили 15 охоронців Чернігівського СІЗО напередодні 25-річниці незалежності України.

Також про подію повідомляли народному депутату Ігорю Мосійчуку як заступнику профільного парламентського комітету. Втім, інформація про побиття в’язня й умови неналежного утримання не викликала належної реакції громадськості.

А тим часом, за інформацією з-за грат, Віктора Кравченка побили ще два рази. Другий день поспіль у в’язня висока температура, та замість лазарету його тримають у холодному карцері.

У зв’язку з цим вирішив підготувати інформаційний запит на ім’я начальника Чернігівського обласного управління Державної пенітенціарної служби полковника внутрішньої служби Валерія Піскалова. Сподіваюсь отримати відповідь до того, як в’язень, не доведи Всевишній, помре»,– йдеться в пості Віталія.

ЧЕline також направив пенітенціаріям свій запит. Вони із відповіддю не забарилися.

«З метою об’єктивного інформування суспільства та недопущення викривлення інформації управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області повідомляє, що інформація, надана Назаренком Віталієм на його сторінці в мережі Facebook «До 25-річчя незалежності: замість привітання – карцер» не відповідає дійсності.

Щодо інформації про «бунт ув’язнених Чернігівського СІЗО, який жорстоко подавили» повідомляємо про неправдивість цього посту, а також зазначаємо, що неодноразово засуджений В.М. Кравченко дійсно перебуває в приміщенні карцеру за спробу нападу на співробітників установи.

До СІЗО було викликано підрозділ поліції, проте Кравченко від спілкування з поліцією відмовився. Ув’язнений В.М.Кравченко вже неодноразово проявляв шантажно-демонстративну поведінку та підбурював інших ув`язнених до неправомірних дій. Наразі Чернігівський СІЗО працює в звичайному робочому режимі. Будь-яких нарікань з боку родичів, ув’язнених або ж самого Кравченка до адміністрації установи не надходило.

Додатково доводимо до вашого відома, що ув’язнений В.М.Кравченко рахується за Новозаводським районним судом м. Чернігова та очікує рішення суду.

Віталій Назаренко, у свою чергу, вже неодноразово публікував інформацію стосовно цього громадянина, що демонструє його надзвичайну зацікавленість особою Кравченка»,– повідомляє управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області.

Ще статті по темі

Back to top button