Суспільство

Найближчими днями на Чернігівщині можна буде побачити метеороїди, які згорають в атмосфері

9 вересня, ближче до світанку, о 5-й годині ранку, можна побачити зорепад Епсілон-Персеїди, точніше його максимальний результат. Хоча за гарної погоди це дивовижне явище можна почати спостерігати ще з вечора 8 вересня, о 20.00 – 21.00.

Це стосується Північної півкулі. У Південній півкулі початку спостережень за зорепадом доведеться чекати до першої години ночі. Втім, відбуватиметься зорепад усього за день до Повні, тож Місяць своїм світлом може затьмарити метеоритний потік і їх заворожливі спалахи в атмосфері.

Проте наступний зорепад молодий Місяць уже не зможе перекрити, звісно, ж за гарної погоди. З 10 по 15 вересня можна спостерігати, за словами астрономів, найповільніший серед зорепадів. За годину вдасться побачити близько семи спалахів, але вони доволі яскраві. Це зорепад Капрікорніди,  бере початок у сузір’ї Козерога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні місячне затемнення: явище триватиме понад три години

18 вересня обов’язково треба зафіксувати пік зорепада у сузір’ї Водолія – Йота-Акваріди, який є одним із найтриваліших зорепадів, бо розпочався ще у другій половині серпня.

Джерело: internetua, Чернігівщина туристична запрошує

Фото: Ihor Khomych

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button