Суспільство

БУРчик на новій освітній сортувальній станції у Чернігові (Фото)

Чернігівський осередок волонтерського руху «Будуємо Україну Разом» провів акцію БУРчик на майбутній новій освітній сортувальній станції ГО «Еко місто» (вул.Бєлова,4). БУРчик — це дводенна акція, що має на меті допомогти представникам громади облаштувати молодіжний простір, або зробити ремонт родині, що опинилася у складних життєвих обставинах.

Осередок БУРу у Чернігові працює близько двох місяців. За цей час було проведено три БУРчики та одна БУРтолока. Так, за допомогою волонтерів було поліпшено зовнішній вигляд внутрішнього дворика в Чернігівському обласному молодіжному центрі, розмальовано стіни та збудовані лавки з піддонів у «Центрі роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» по вул. Всіхсвятській, а під час БУРтолоки у Ветеритарно-стерилізаційному центрі «Крок до тварин» волонтери допомагали заготовлювати дрова на зиму, прибирали вольєри та вигулювали собак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові діє волонтерська програма БУР – «Будуємо Україну Разом»

Цього разу допомагали облаштувати нову освітню сортувальну станцію ГО «ЕКО місто». Волонтери мали навести лад у майстерні; зняти старий шифер; допомогти в заміні балки перекриття та застелити профнастил. Проте два дні виявилось трохи замало, тож волонтери БУРу та еко активісти дороблять це найближчими днями. Адже, мета БУРу — не просто допомогти зробити ремонт, але і активізувати громаду, щоб роботи не припинились після візиту волонтерів, а вже зроблене підтримувалось належним чином за допомогою представників громади.

Долучитися до акцій БУРу може будь-хто, для цього варто лише заповнити анкету на сторінках організції в соцмережах. БУРчик — це не лише будівельні роботи, але і неформальне спілкування, нові знайомства та культурна програма від організаторів.

____________________________________________

Будуємо Україну Разом (БУР) — волонтерський рух української молоді. З 2014 ми взяли відповідальність за зміни в країні. Мандруємо між громадами, підсилюємо місцеву молодь, допомагаємо створювати молодіжні простори та відновлювати будинки для потребуючих сімей. Бо якщо не ми, то хто?

БУР осередки – спільнота волонтерів та прихильників БУРу, що розвиває громадянську свідомість за допомогою волонтерських акцій взаємодопомоги та культурно-освітніх заходів. Тут акумулюється БУР енергетика і є місце для генерування та втілення ідей.

Акції взаємодопомоги: БУРчик, БУРтолока Культурно-освітні заходи: БУРtalks, БУРнетворкінг, БУРмандри та інше.

“БУР намагається пояснити людям, що Україна — це не президент, не парламент, ані місцева влада. Це ми з вами. І саме від нас залежить, якою буде Україна через декілька років,” — Юрко Дідула, керівник волонтерської програми “Будуємо Україну Разом”.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button