Суспільство

Бурульки в підземці: перехід біля «України» перетворюється на вбивцю (Фото)

Підземний перехід біля готелю «Україна» стає небезпечним для здоров’я та життя чернігівців.

Зовсім нещодавно в соцмережах з’явилось фото із великим шматком бетону, що відвалився зі стелі. З настанням холодів тепер над головами мешканців Чернігова нависає ще й інша загроза — бурульки!

Багатостраждальний підземний перехід на перехресті пр. Миру та пр. Перемоги  міська влада обіцяла відремонтувати до кінця цього року. Але пообіцяти – не означає зробити. Хоча з міського бюджету цього року виділили на капітальний ремонт підземки приблизно 4 мільйони гривень, проте омріяного «людського» вигляду переходу в 2016 році чернігівцям таки не побачити.

Профільний заступник міського голови Валерій Бондарчук пояснює: проект підземки вже розробили, лише роботи не встигли розпочати до холодів.

«З урахуванням того, що ми увійшли в холодний період, ті роботи, що мали виконати, а це бетонна основа під сходи, потім облицювання гранітом, ми не встигали зробити їх у теплий період», — Валерій Бондарчук, заступник міського голови.

Передумали в мерії навіть просто підрівняти сходи, щоб люди до початку комплексного ремонту могли не боятися поламати собі ноги на розбитих східцях.

Капітальний ремонт підземного переходу перенесли на весну 2017 року. Роботи проходитимуть у 2 етапи:

1 етап – накриють усі входи до переходу дахами та повністю перероблять сходи – знімуть старі, заллють нову бетонну основу та облицюють усе це гранітом.

2 етапом стане ремонт усередині переходу. Будівельники мають відновити стіни, дах і зробити гідроізоляцію. У мерії сподіваються: зупиняти рух транспорту не доведеться.

«Є різні методи як можна зробити гідроізоляцію. Наприклад, зсередини методом ін’єктування, коли буряться отвори зсередини і туди під тиском 200 атмосфер нагнітається суміш, що повністю закриває пори в бетонних конструкціях», — Валерій Бондарчук, заступник міського голови.

Водночас спеціалісти припускають, що цей метод може не підійти. В такому випадку рух транспорту зупинятимуть частково та зніматимуть дорожнє покриття.

Ще статті по темі

Back to top button