Суспільство

Чернігівщина виконала план із весняного призову

Про підсумки весняного призову на строкову службу до ЗСУ та інших військових формувань у 2017 році на Чернігівщині розповів сьогодні, 31 травня, на брифінгу військовий комісар обласного військкомату полковник Олександр Криворучко.

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Офіцер наголосив, що область виконала план призову на строкову військову службу на 100%. Найкраще у відборі призовників спрацювали у Варвинському, Менському, Ніжинському, Ічнянському, Ріпкинському, Носівському, Семенівському, Сосницькому та Сновському райвійськкоматах.

Цьогоріч служити у війську вирушили з Чернігівщини 415 осіб: до лав ЗСУ — 235, до Нацгвардії — 110 і до Державної спецслужби транспорту — 70 юнаків.

Більшість строковиків починатиме службу в навчальних центрах.

Військовий комісар наголосив, що відправці до військових частин підлягають юнаки віком від 20 до 27 років, а не з 18, як відбувалося раніше. Але для визначення стану здоров’я і надання відстрочки від призову до військових комісаріатів повинні прибувати і ті призовники, яким ще не виповнилося 20 років.

— Військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях не залучатимуться, — наголосив Олександр Криворучко.

Армійці, призвані на строкову службу, перебувають на повному державному утриманні. Під час призову таким громадянам надається грошова допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів. При звільненні в запас виплачується вихідна грошова допомога у розмірі 8 посадових окладів.

Щодо відбору на військову службу за контрактом, то офіцер зазначив, що планове завдання для обласного комісаріату на перше півріччя 2017 року становить 610 осіб. На сьогодні вже укладено 355 таких контрактів. Крім того, за направленням облвійськкомату 220 осіб прийняті на службу до військової частини в смт Гончарівське.

Збройні сили України гарантують своїм військовослужбовцям гідну заробітну плату, вищу за середню по країні. Солдат на посаді стрільця, який несе службу поза зоною АТО, отримує щомісяця не менше 7 000 гривень. Ця сума збільшується залежно від посади, звання, терміну проходження служби та кваліфікації військовослужбовця.

Також Олександр Криворучко повідомив, що міністр оборони України Степан Полторак учора підписав наказ, що визначає умови призову на строкову військову службу офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів України й отримали первинні офіцерські звання. Цей документ відправлений до Міністерства юстиції і після затвердження набуде чинності.

Строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу налічує 18 місяців. Офіцери військової служби за призовом проходитимуть службу поза межами АТО, але за бажання вони мають право добровільно долучитися до виконання бойових завдань у зоні антитерористичної операції, уклавши відповідний контракт.

Обласний військовий комісар зазначив, що зі 180 осіб цієї категорії, які пройшли відповідне медичне обстеження, 18 чоловік виявили бажання служити в ЗСУ.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button