Суспільство

«Бюджет участі»: у Чернігові безкоштовно чіпують тварин

Серед проєктів Бюджету участі, які перемогли в загальноміському голосуванні минулого року і реалізуються в 2020, є соціальний проєкт  «Чіпування домашніх і безпритульних тварин».

Він полягає в тому, що тваринам під шкіру вводиться мікросхема, яку можна зчитувати за допомогою спеціального пристрою. І завдяки цьому легко ідентифікувати тварину, а значить – одразу знайти господарів, якщо вона, наприклад, загубилася і знайдена на вулиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові проводять чіпування тварин

За словами авторки проєкту, керівника комунального підприємства «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин» Тетяни Діденко, на практиці чіпування собак та котів  вони почали з травня. Завдяки виграному проєкту Бюджету участі можна буде безкоштовно чіпувати 800 домашніх  і 780 безпритульних тварин. За перший місяць ця процедура проведена півсотні домашнім собакам та котам і приблизно ста безпритульним тваринам. Останні обов’язково чіпуються при передачі новим господарям.

Скористатися безкоштовним чіпуванням тварин зараз можуть усі бажаючі їх власники з міста Чернігова. Можливість буде до кінця року (або до закінчення безкоштовних чіпів).

Для цього потрібно прийти до ветеринарно-стерилізаційного центру (вул. В.Дрозда 20а) зі своєю твариною, заповнити реєстраційну картку і отримати безкоштовне чіпування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відтепер у Мені можна чіпувати тварин

Деякі важливі моменти:

  1. Чіпування відбувається лише за попереднім записом, не більше 10 тварин на день. Це важливо для уникнення скупчень власників з тваринами та перевантаження персоналу. А також попередній телефонний дзвінок дозволить банально впевнитися, що в даний момент чіпи є в наявності, щоб не їхати дарма. Телефон для запису: 0635736020 з 9.00 до 18.00
  2. При собі власнику потрібно мати документ, що підтверджує особу.
  3. Якщо тварина має будь-які документи: родовід, ветеринарний паспорт тощо, то їх також потрібно брати з собою.

Чіпування тварин — це великий крок до поліпшення ситуації з ідентифікацією, а значить — великий крок до відповідального ставлення до тварин. Дякуючи всім, хто підтримав цей проєкт під час загальноміського голосування, сьогодні в Чернігові це стало можливим і загальнодоступним.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button