Суспільство

Через повідомлення Facebook поширюється вірус з посиланням на Google Docs

Віруси в месенджерах – це так банально й не ново, менше з тим, якщо вони то там, то тут виникають, значить це комусь потрібно. Тобто на комусь це спрацьовує.

Про новий такий вірус пишуть українські Facebook-користувачі ще з вихідних. Схема стандартна: жертва отримує повідомлення в Facebook від свого знайомого і її просять перейти по посиланню. Повідомленнями на кшталт «дивись яке прикольне відео з тобою» нас уже не здивуєш і ми на таке не реагуємо.

Цього разу вірус пропонує перейти в документ Google Docs. Ймовірно, його автори сподіваються, що на таку «вудочку» клюне більше людей. Адже жертви можуть бути колегами по роботі або мати спільні задачі, то ж посилання на документ в Google Docs – дуже логічна приманка.

Далі все як завжди: користувачам, які перейшли по посиланню, пропонується встановити плагін до браузера. Якщо вони погодяться, то, швидше за все, їх акаунти будуть без їх відома розсилати такі от запрошення по своєму списку контактів.

То ж будьте обачні, не клацайте по посиланню. Завжди краще перепитати свого візаві іншим способом (мейл, телефон), що він мав на увазі цим посиланням.

Джерело: Citadeler

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button