Суспільство

Чернігів отримав гуманітарну медичну допомогу з Франції

До Чернігова прибула гуманітарна допомога з Франції. До її збору долучилися мешканці французьких міст Гап та Ліон, а доставила сім’я волонтерів — Олена та Анрі Давід, які є представниками гуманітарної асоціації ARASFEC. Це медичне обладнання, медикаменти, візочки для осіб з інвалідністю, милиці, теплий одяг, продукти харчування, засоби гігієни й інші речі першої необхідності. Цей вантаж призначений для пацієнтів однієї з міських лікарень Чернігова, а також для мешканців, які дуже сильно постраждали від обстрілів російських військових і потребують допомоги.

— Чернігівські лікарі  наші герої. Робили операції з ліхтариками під обстрілами. А потім, коли ворог підірвав міст через Десну, місто стало «островом», бо з трьох боків були російські війська, а з четвертої  річка. Не було можливості доставити у місто продукти харчування, ліки чи якісь інші товари першої необхідності. Але, завдяки героїчній роботі наших військових, які завдали серйозних втрат ворогу, який був вимушений відступити, а також завдяки нашим лікарям, які рятували людей, волонтерам, які допомагали цивільному населенню, комунальним службам, які під обстрілами розвозили воду і прибирали місто, а також водіям, продавцям, пекарям, рятувальникам, поліцейським і багатьом іншим чернігівцям, які лишилися у місті і допомагали один одному, Чернігів  вистояв. А тому Україна  переможе. Ми разом із Францією і всім європейським світом відбудуємо наше місто, воно буде ще кращим. З підтримкою всього демократичного цивілізованого світу наші військові швидше виженуть окупанта з нашої землі і ми продовжимо будувати чудове майбутнє для наших людей, — підкреслив секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако.

Олена та Анрі Давід розповіли, що з першого дня повномасштабного вторгнення рф в Україну думали як допомогти українцям. Безпосередньо свою волонтерську роботу розпочали тільки цього року, але Асоціація, до якої вони нещодавно долучилися, і яка надає гуманітарну допомогу всім, хто її потребує, існує вже 35 років.

Спочатку вони зібрали навколо себе волонтерів й організували роботу зі збору найнеобхідніших речей, зокрема, для чернігівців. Сім’я Давідів висловила слова гордості за проявлену мужність усіх українців, а також готовність допомагати й надалі та побажала перемоги Україні.

eff7221751355507caaf21f22cdaa6ed-big1080

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button