Суспільство

Чернігів спрямує 5 мільйонів гривень на боротьбу з онкологією

У Чернігові на міську Програму боротьби з онкологічними захворюваннями додатково спрямують понад 5 млн. грн.

Відповідний проект рішення вчора, 7 листопада, погодив виконавчий комітет Чернігівської міської ради. Цим документом пропонується внести зміни до міської Програми, у зв’язку з уточненням потреби в придбанні обладнання з метою дооснащення міських лікарень та пологового будинку сучасною діагностичною апаратурою, та у відповідності з орієнтовною вартістю зазначеного обладнання у 2020 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зубожіння міста та пріоритетні галузі: засідання виконавчого комітету в міській раді (Відео)

Як відомо, Програма боротьби з онкологічними захворюваннями розрахована до 2021 року. Її мета — підвищення ефективності заходів з профілактики, раннього виявлення онкопатії, покращення рівня надання медичної допомоги хворим на злоякісні новоутворення, зниження інвалідизації онкологічних хворих, рівня смертності від раку. Також підтримка у реабілітаційний період, створення умов для продовження та поліпшення якості життя онкологічних хворих. Крім того, покращення діагностики злоякісних новоутворень дасть можливість охопити більшість хворих спецлікуванням.

В управлінні охорони здоров’я міської ради уточнили, що для лікарень міста та пологового будинку будуть закуплені ендоскопічне обладнання, мамограф та апарат УЗД. Тож на це медичне обладнання додатково необхідно 5,3 млн грн.

Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, складає 33,6 млн грн, зокрема на 2020 рік передбачається 18,8 млн грн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button