Суспільство

Чернігів уклав партнерство з французьким містом

Договір про майбутню співпрацю з Реймсом. Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако наразі перебуває з робочим візитом у Франції, де й було підписано тристоронню угоду між Чернігівом, Великим Реймсом і Реймсом. Про це повідомляють у Чернігівській міськраді.

— Поспілкувався з мером міста Арно Робіне, а також президентом Великого Реймса Катрін Вотрен. Також мав нагоду виступити на засіданні в міській раді Реймса, де була підписана угода про співпрацю між нашими містами. Беззаперечно, вони захоплюються українцями та нашим містом і щиро хочуть підтримати нас у складний час, — говорить про свій візит до Реймса секретар міськради.

Олександр Ломако партнерство Чернігова з цим містом називає стратегічною співпрацею.
— Нас цікавить досвід Реймса в поводженні з відходами та переробкою сміття, очищення води, розвиток громадського транспорту, співпраця в сфері культури. Але насамперед це дружба між нашими містами на багато поколінь уперед. Адже між нами багато спільного. Обидва міста близькі від столиці та знають переваги і недоліки цього факту.

Реймс дуже сильно постраждав під час Першої світової та має досвід не просто відновлення, а переосмислення міста, над чим зараз працює Чернігів. Обидва міста з надзвичайною історичною спадщиною та працюють над розвитком туризму (зі спільною проблемою лишити гостей на ніч у місті). А головне, ми вміємо однаково відважно боротися за свободу, пристрасно кохати та віддано дружити!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медичне обладнання, генератори та гуманітарка: як закордонні партнери допомагають Ніжину

Зазначимо, що співпраця між Черніговом та Реймсом, її налагодження та подальший розвиток, стала можливою завдяки допомозі Програмі «U-LEAD з Європою».
Реймс — місто у Франції з населенням понад 180 тисяч осіб. Відоме як столиця шампанських вин, там розташовані найбільші його виробники. Також у місті знаходиться великий авіабудівельний завод, що випускає літаки загального призначення.

Це друге велике європейське місто, з яким Чернігів укладає партнерство під час широкомасштабної війни. Раніше офіційно закріпили домовленості про співпрацю з польським Жешувом.
Також зараз триває робота з підписання аналогічного договору з німецьким Аахеном.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button