Суспільство

Чернігів виділив 400 тисяч гривень на лікування коронавірусу

У Чернігові виконуються всі протиепідемічні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу. У місті створений спеціальний штаб, всі медичні заклади, які будуть задіяні в діагностиці та лікуванні можливих хворих, відпрацювали алгоритм дій медпрацівників. Про це повідомив начальник Управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар під час брифінгу в міській раді вчора, 4 березня.

За його словами, з міського бюджету виділені 400 тис.грн для міської лікарні№2. Таких пацієнтів прийматиме інфекційне відділення цієї лікарні, оскільки там є всі необхідні умови для їх лікування. Для того, щоб це відділення було повністю готове до прийняття можливих хворих, за ці кошти також будуть придбані спеціальний одяг для захисту персоналу, дезінфікуючі засоби, інші засоби медичного призначення, антибіотики, необхідні для лікування коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській міській лікарні №2 для персоналу провели тренування з протидії коронавірусу

Владислав Кухар також розповів про алгоритм дій для мешканців міста. Зокрема, якщо у хворого спостерігається підвищення температури більше 38,5 градусів, є сухий кашель та задишка, то треба негайно викликати швидку допомогу, яка готова до подібних викликів. За відповідною адресою виїжджатиме спеціальна інфекційна бригада, яка й прийматиме рішення щодо госпіталізації пацієнта.

Крім того, він ще раз наголосив, що в такій ситуації не треба панікувати, потрібно постійно дотримуватися правил рекомендованих Міністерством охорони здоров’я України. Зокрема, частіше мити руки, при чханні використовувати серветки, які відразу викидати, частіше провітрювати приміщення та уникати скупчення людей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button