Суспільство

У громаді на Чернігівщині попереджають про ризик зустрічі з агресивними собаками

На сторінці Олишівської громади в Facebook опублікована інформація про те, що останнім часом є ризик зустріти агресивних собак у сільській місцевості.

Журналіста ЧЕline це повідомлення зацікавило. Тож вирішили розпитати голову громади Сергія Мальця, про яких собак ідеться і наскільки серйозна ця проблема.

«Питання в тому, що люди не тримають на прив’язі своїх собак. І весною, коли починається «шлюбний сезон», бігають собачі тічки. То ми на сторінці Facebook опублікували попередження для людей, що просимо господарів тримати на прив’язі своїх собак, щоб не було таких проблем», – розповів очільник громади.

За його словами, реакція людей на такі заклики не така, як треба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сіверянка наробила хатинок для бездомних тваринок (Фото)

«У нас люди всі погоджуються, що треба це робити. І ті, хто найбільше про це каже, чомусь самі так не вчиняють. Переважно їхні собаки і бігають. І аби ж іще на собаці було написано, чий він.

Часом думаю, що треба реагувати трохи інакше. Із якогось притулку чи ще звідкись запросити фахівців, щоб відловили парочку собак. Тоді, можливо, хтось із господарів і замислився б.

Бо дійсно бувають ситуації, що діти йдуть до школи, а по центральній вулиці біжить десяток собак. Не дай Бог, щось трапиться», – каже він.

Голова громади наголошує, що такі проблеми були в попередні роки.

«Цьогоріч іще наче все спокійно. Або іще не сезон. Цю інформацію поширили, щоб перестрахуватися», – наголошує Сергій Малець.

Гучних випадків, щоб когось собаки покусали, він не пригадує. Хоча припускає, що поодинокі випадки таки були.

Зі сказом ситуація в громаді начебто теж благополучна.

«Ото тільки кілька років тому був випадок, що кіт укусив господаря. То кіт той виявився скаженим. Робили уколи покусаному», – розповів голова громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button