Суспільство

Чернігівець поширює маніпулятивні меседжі щодо президентських виборів в Україні

У Мережі поширюється заява мешканця Чернігівщини Серика Олега Ігорьовича, який на своїй сторінці в Instagram 26.04.2024 розповів, що подав позов проти Верховної Ради України до Касаційного адміністративного суду, в якій він просить визнати протиправною бездіяльність Верховної Ради України щодо непризначення виборів Президента України на 31 березня 2024 року та зобовʼязати Верховну Раду України призначити вибори Президента України шляхом прийняття відповідної постанови.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Згодом його заяву поширили телеграм-канал «СТРАНА», вороже медіа «РИА НОВОСТИ» та блогер Ігор Мосійчук, який систематично поширює маніпуляційні та дезінформаційні меседжі стосовно ситуації в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівській бібліотеці, що була пошкоджена авіаударом, відремонтували дах (Фото)

Насправді рішення Касаційного адміністративного суду було ухвалене ще 15.04.2024, у ньому було зазначено, що у Верховного Суду не було підстав для відкриття провадження в цій справі.

У центрі наголошують, що подібні маніпуляції спрямовані на дискредитацію легітимності Президента України та зниження довіри українців до уряду.

Раніше Центр попереджав про дезінформаційну кампанію «Майдан-3», запущену ворогом для просування меседжів про «нелегітимність» української влади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button