Суспільство

Чернігівець представлятиме Україну в Сіднеї на «Іграх Нескорених-2018»

До змагань у Сіднеї залишилось трохи більше місяця: вони пройдуть із 20 по 27 жовтня. На «Іграх Нескорених-2018» Україну представлять 15 ветеранів і військовослужбовців, які отримали поранення під час Операції об’єднаних сил. Серед спортсменів Національної збірної – наш чернігівець Олександр Гавриленко.

За місяць до міжнародних змагань Олександр Гавриленко живе серед тренажерів і майже ночує в спортивній залі. Увесь час, вільний від роботи, він тренується, аби достойно представити Україну на змаганнях у параолімпійському стилі у Сіднеї.

Моє завдання на змаганнях – це жим штанги лежачи, – розповідає Олександр.Буду виступати в категорії пауерліфтинг у середній вазі.

Потрапити на «Ігри Нескорених-2018» Олександру допомогли чотири ротації на гарячий схід України, а також незламна сила волі і жага до життя. У зоні проведення ООС він був поранений, на тілі й досі носить осколки. – Я був у Красному Лимані, Миколаївці, Слов’янську, Чорнухіному. Саме в Чорнухіному я отримав поранення – неподалік від мене пролетіла міна і підірвалася. Я отримав осколкові поранення спини та шиї. Їх лікарі не витягали, тож із ними я живу, з ними поїду і на змагання. Не думати про війну, про поранення допомагає спорт», – розповідає учасник міжнародних змагань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо представників з Чернігівщини взяли участь у Національних Іграх Нескорених

Працює Олександр в поліції. Має дружину і дитинку. За змаганнями вони спостерігатимуть по телевізору і триматимуть за тата кулачки.

В Австралії нас є кому підтримувати – з нами будуть тренери, діаспора, у нас гарна дружня команда. Знаю, що вдома за мене переживатимуть рідні, вони і зараз мене підтримують. Дружина, наприклад, взяла на себе усі домашні обов’язки, щоб я міг більше тренуватися, – каже Олександр.

До змагань Олександр готується не лише в Чернігові, а й Києві. В обох містах із ним працюють тренери.

Від редакції: ми бажаємо Олександру Гавриленку вдалої поїздки до Сіднея, успішних виступів і повернутися додому лише із золотою перемогою.42568114_1901322613291220_2268448051817349120_n

Ще статті по темі

Back to top button