Суспільство

Чернігівка стала кращою медичною сестрою

На Чернігівщині у 2012 році започаткована обласна щорічна премія імені Іллі Васильовича Буяльського. Заснували відзнаку з метою піднесення ролі медичного працівника в суспільстві, підвищення престижності професії, заохочення медиків до творчої, сумлінної та результативної праці.

Про це ЧЕline повідомили в Чернігівському обласному онкологічному диспансері.

Цьогорічним переможцем у номінації «Краща медична сестра» стала медична сестра палатна реанімаційного відділення Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Надія Ковтун.

Вручення премії відбудеться 14 червня об 11.00 у Чернігівській обласній державній адміністрації.

Чернігівка Надія Олексіївна Ковтун свій медичний шлях почала з Чернігівського базового медичного училища, де у 2001 році успішно отримала спеціальність «Сестринська справа».

Надія – медик у другому поколінні. Дивлячись на роботу матері, яка багато років пропрацювала в царині медицини, дівчина теж вирішила присвятити їй своє життя.

Надія Олексіївна ніколи не шукала легких шляхів. Отримавши фахову освіту, у 2001 році влаштувалася працювати до опікового відділення Чернігівської обласної лікарні, де професія медсестри потребує не лише досконалих фахових знань, а й міцної руки і твердого характеру – адже виходжувати людей, які мають значні ушкодження, треба мати неабиякий професіоналізм і велике серце.

Через п’ять років професія знову випробує Надію Ковтун на міцність. Із грудня 2006 року вона розпочинає працювати медичною палатною сестрою в Чернігівському обласному онкологічному диспансері на одному з найскладніших етапів порятунку людського життя – у відділенні анестезіології з палатами інтенсивної терапії, де викарбовує свій професіоналізм і донині.

Пацієнти характеризують її як людину високофахову, яка навіть у найкритичніші хвилини – коли людина стоїть на межі життя і смерті – вміє зібратися з думками, прийняти правильне рішення і вдало застосувати свій досвід на практиці заради порятунку хворої людини. Вихована, толерантна, уважна.

Колеги вважають її медичним працівником від Бога і Людиною з великої літери. Надія Олексіївна – це завжди вірне дружнє плече, це – впевненість поруч, це – досвід, помножений на професіоналізм, яким вона готова поділитися з медичними сестрами, які роблять перші кроки у такій надскладній професії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові визначали кращу медсестру області

Ці слова підтверджуються фактами: у вересні 2017 року Надія Ковтун, медична сестра вищої кваліфікаційної категорії зі спеціальності «Сестринська справа», взяла участь у XI Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності медичних сестер «Ескулап-професіонал 2017 року», де посіла почесне III місце.

Надія Ковтун – це професіонал, котрий постійно тримає руку на пульсі нових технологій і знань, вона – активний учасник тематичних конференцій, тренінгів, піклується про неухильне підняття особистої професійної планки. До всіх своїх фахових досягнень додала спеціалізацію операційної сестри та сестри-анестезіолога.

Будь-яка професія – це лише частина прояву людини в цьому світі. Надія Олексіївна Ковтун – людина багатогранна і глибока, про таких кажуть: «має свій внутрішній стержень». У 2014 році – коли час і країна випробували кожного українця-патріота на міцність – Надія Ковтун у вільний від роботи час працювала волонтером – готувала для бійців 13-го батальйону територіальної оборони «Чернігів-1» їжу, збирала медикаменти, допомагала морально підтримувати родини бійців. Надія Ковтун бере активну участь у колективних заходах. Проявила себе як гарний організатор, творча та ініціативна натура.

За особистий внесок у професійну справу, сумлінну працю Надія Олексіївна Ковтун нагороджена Почесними грамотами Управління охорони здоров’я та КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер».

 

Ще статті по темі

Back to top button