Суспільство

Чернігівка врятувала «хижака» і виходжувала його у власній квартирі (Фото, Відео)

Чернігівська активістка Наталія Воскресенська врятувала яструба і доглядала за ним у себе вдома. Знесилений птах просто звалився їй під ноги під час прогулянки вулицею. Пані Наталія забрала хижака додому і виходжувала. Нещодавно жінка передала звіра у притулок для птахів – там яструбу допоможуть остаточно реабілітуватися і відпустять на волю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сирзавод на Чернігівщині залетів канюк

«Якщо кажуть, що нічого не падає з неба, то це не про нас. На нас з неба може навіть яструб упасти. І це не жарт! Ця милота жила у нас вдома. Ульриком назвали. А на днях ми його відправили в притулок для птахів «Садиба Нюшаниково. Допомога птахам». Його мають привести до потрібної кондиції і випустити на свободу. Знаєте, ми вже за ним сумуємо. Звикаєш до живої істоти, яку ти з рук годуєш, в дзьобик м’яско запихаєш, щоб поїв», – зазначає Наталія Воскресенська.

111 222

Спеціально для ЧЕline Наталія Воскресенська розповіла подробиці цієї історії.

«Це трапилося в Гончарівському. Пташка впала з неба прямо під ноги. Насилу жива була. Привезли додому в Чернігів. Відігріли. Що з нею робити не знали, бо не кожного дня такі пригоди трапляються. Тому я написала пост в Фейсбук: запитала, що робити. Люди дуже активно відреагували (було близько сотні перепостів), давали поради, як доглядати, кормити, ділилися контактами зооволонтерів. Таким чином ми стали пташиними експертами. Виявилося, що це яструб великий (Accipiter gentilis). Він вже був досить великий. Сантиметрів 40. Спочатку ми пропонували м’ясо, підвішуючи його, але він не їв. Тому почали годувати з рук: відкривали дзьоб і вкладали шматочки м’яска. З кожним днем він почав кріпнути, проявляти характер, намагався вириватися і навіть літати», — розповідає пані Наталія.

Птах жив у передбаннику, адже вдома у родини маленька дитина.

«Ми домовилися з притулком для птахів «Усадьба Нюшанниково» в Київській області і передали пташку їм. Вони приводять пташок в задовільний стан, окільцьовують і відпускають. Наша пташка виявилася самцем. Травм у нього не знайшли, мають ще взяти аналіз крові для діагностики стану. Скоріш за все птах був знесилений і просто змерз. Господиня притулку Ірина Снопко розповідала, що таке останнім часом трапляється часто», — розповідає Наталія Воскресенська.

Жінка зізнається, що до птаха вся родина прив’язалася і не хотіли прощатися, але розуміли – яструбу на волі буде краще.

«Якби в нас був приватний будинок і кращі умови для пташки, то ми б хотіли самостійно за нею доглядати. Але вирішили, що в притулку їй буде краще. Сумуємо за нею, звичайно, бо ми любимо тварин і звикли до нашого нового друга. Неймовірні досвід і відчуття, адже це не горобець, а велика, хижа пташка, великий дзьоб, кігті, сильні крила. До речі, наша домашня киця все рвалася в коридор, де пташка була. Тому я взяла її на руки і винесла. Вони декілька секунд дивилися в очі один одному і кіт відступив. Тобто, пташка показала, що вона сильніша і головна. В притулок також поїхала галочка. Мої батьки підібрали травмовану пташку на вулиці і деякий час вдома доглядали за нею. А коли трапилася пригода з нашим яструбом, то ми відправили їх разом в притулок. Ось така пташина історія з нами трапилася», — зазначає Наталія Воскресенська.

Ще статті по темі

Back to top button