Суспільство

«Чернігівобленерго» придбало два телескопічні автогідропідіймачі (Фото)

Обслуговування та ремонт електричних мереж неможливо уявити без автомобільної техніки спеціального призначення. Особливе місце тут займають автогідропідіймачі, які дають змогу виконувати висотні роботи, повідомляється на сторінці підрприємства у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Чернігівобленерго» відкриває телефонну лінію для споживачів поважного віку

Для покращення обслуговування енергооб’єктів у м. Чернігів і м. Прилуки Чернігівської області ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» придбало два телескопічні автогідропідіймачі моделі COMET 19 | 2 | 9 (11) HQ на базі автомобіля IVECO DAILY, які поповнили автомобільні парки спеціальної техніки Чернігівських МЕМ і Прилуцького РЕМ.
Завдяки малим габаритам цей тип підіймачів, порівняно з іншими, додає автомобілю підвищеної маневреності в умовах щільної забудови, що є перевагою в разі використання в міських умовах.

Є важливим і те, що компактність такого типу підіймачів аж ніяк не впливає на технічні характеристики, що нічим не відрізняються від їхніх великогабаритних аналогів. Так, максимальна робоча висота підіймача становить 18 метрів із максимальним вильотом стріли 9, 10.5, 14 метрів при навантаженні люльки в 250, 200 і 80 кілограмів, відповідно. Обертання наземної частини автогідропідіймача – 360 градусів, що в поєднанні з висотою підйому та вильотом стріли дає можливість забезпечити високу маневреність люльки.
Конструкційною особливістю підіймача є те, що пульт керування роботою автогідропідіймача знаходиться в самій люльці. Таке розміщення пульта керування дає змогу електромонтеру самому оцінювати обстановку на місці проведення робіт і вибирати найбільш зручне положення люльки для проведення робіт.
Новий автотранспорт спеціального призначення покращить мобільність бригад, підвищить продуктивність праці електромонтерів, покращить якість виконання робіт із розчищення трас, ремонту та технічного обслуговування повітряних ліній електропередач, що у свою чергу дасть змогу зменшити кількість аварійних відключень та їхню тривалість.

Ще статті по темі

Back to top button