Суспільство

Рівень цукру в крові перевірили майже у двох сотень мешканців Чернігова (Фото)

В умовах Чернігівської міської лікарні №2 пройшов протидіабетичний марафон #ЗнайСвійРизик. Захід відбувся 14 листопада в рамках Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом і Всеукраїнського тижня профілактики діабету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові лікарняні в Україні: що змінилось з 1 жовтня

Під час акції чернігівці змогли безкоштовно здати експрес-аналіз на визначення рівня глюкози в крові, отримати консультації лікарів-ендокринологів, ознайомитися з брошурами для пацієнтів із докладною інформацією щодо того, як контролювати свій стан здоров’я за наявності хвороби, які ускладнення викликає цукровий діабет і як їх уникнути. Також учасники заходу мали можливість ознайомитись із переліком продуктів діабетичного столу, дізнатись про рослини, які знижують рівень цукру. Широку увагу аудиторії привернув асортимент продукції фармацевтичної індустрії, виставка якої відбулася під час протидіабетичного марафону.
Крім того, в межах Школи цукрового діабету, яка функціонує в медзакладі на постійній основі, лікарі провели освітні лекції для громадськості щодо здорового способу життя та можливості профілактики ускладнень при діабеті.

За підсумками марафону, рівень цукру в крові перевірили 180 мешканців Чернігова. Серед них 35% становлять пацієнти, в яких було виявлено підвищений вміст глюкози. У 20 осіб він був виявлений уперше.

Джерело: Друга Лікарня

Ще статті по темі

Back to top button