Суспільство

Чернігівщина більше експортує, ніж імпортує

У січні 2020р. Чернігівщина експортувала товарів на зовнішній ринок на 6% більше, ніж у січні 2019р., на суму 79 млн.дол. США. Із-за кордону імпортовано товарів на 25 млн.дол. США, що на 16% менше. Переважання експорту товарів над їх імпортом забезпечило області позитивне сальдо зовнішньої торгівлі.

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами із 87 країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тваринництво області у цифрах

Найсуттєвіші експортні поставки товарів здійснювалися до Єгипту, Іспанії та Нідерландів (по 15% загального обсягу), Азербайджану (7%), Алжиру (5%), Китаю та Узбекистану (по 4%). В іноземців користувалися попитом зернові культури, насіння і плоди олійних рослин, готові харчові продукти, деревина і вироби з деревини, папір та картон, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання.

Найвагоміші імпортні поставки товарів надходили з Білорусі (19% загального обсягу), Німеччини (13%), Китаю (11%),  Італії (8%), Бразилії (7%), США (6%). В імпорті переважали продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, готові харчові продукти, текстильні матеріали та текстильні вироби, засоби наземного транспорту, крім залізничного, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, папір та картон, мінеральні продукти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Головне управління статистики у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button