Суспільство

У Чернігові хочуть створити власну автоматизовану систему оповіщення

У Чернігівській області функціонує регіональна автоматизована система централізованого оповіщення цивільного захисту, за допомогою якої зокрема й здійснюється оповіщення керівного складу органів управління і сил цивільного захисту Чернігівської міської ланки територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Чернігівської області та населення Чернігова про загрозу виникнення та виникнення надзвичайних ситуацій.

Нинішня система оповіщення перебуває в критичному стані технічного забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кошти на тероборону області та ситуація на кордоні: в обласній раді зібрали позачергову сесію (Відео)

З огляду на причини неефективності чинної системи централізованого оповіщення, з метою виконання вимог уряду України щодо обов’язкового створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення в районах і містах обласного значення до грудня 2023 року необхідно ухвалити відповідну Програму та створити сучасну систему оповіщення з урахуванням новітніх технологій.

Це питання розглянуть на черговому засіданні виконкому Чернігівської міської ради. А саме – розглянуть проєкт рішення «Про погодження Програми створення і розвитку місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення м. Чернігова на 2022-2025 роки».

Для досягнення мети Програми протягом 2022–2025 років передбачається вжити таких основних заходів:

  • виготовлення проєктної документації створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення цивільного захисту м. Чернігова;
  • придбання та монтаж обладнання автоматизованого робочого місця – пульта керування системою оповіщення;
  • придбання та встановлення 45 електронних сирен нового покоління в мікрорайонах міста на дахах будівель комунальної форми власності;
  • встановлення програмного забезпечення та проведення випробування системи;
  • розвиток та удосконалення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення цивільного захисту, доповнення її новими елементами.

На реалізацію Програми передбачається виділення коштів у розмірі 7 мільйонів 145 тисяч гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button