Суспільство

Чернігівщина – друга в Україні за виробництвом жита та кукурудзи

У третю неділю листопада, коли завершуються польові роботи  аграріїв, відзначається їхнє свято – День працівників сільського господарства. За підсумками попереднього року Чернігівщина – друга в Україні за виробництвом жита та кукурудзи, третя – за виробництвом вівса, п’ята – за врожаями картоплі. Вона одна з трьох областей, що сіяли льон, на четвертому місці з виробництва молока і на шостому – за кількістю великої рогатої худоби, у т.ч. корів. Чернігівщина – десята серед регіонів України за обсягом продукції сільського господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині підтримали аграріїв-експортерів олійних культур

Станом на 1 листопада цього року в сільському, лісовому та рибному господарстві зареєстровано 1906 юридичних осіб.

У вересні в сільському господарстві було зайнято понад 25 тис. штатних працівників, або кожен сьомий працюючий області. Середньомісячна заробітна плата штатних працівників становила 8486 грн, що на 32% більше, ніж рік тому і на 19% – ніж у середньому в області.

На початок листопада аграрії області мають такі здобутки: всіма категоріями господарств зібрано 3,4 млн т зерна, реалізовано на забій 39,5 тис.т живої маси худоби та птиці, надоєно 464 тис.т молока, вироблено 267 млн шт. яєць.

Сільськогосподарськими підприємствами вироблено 94% всього зерна області. Вони отримали кращий, ніж торік, урожай пшениці ярої, кукурудзи, ячменю, проса, сої, ріпаку ярого (кользи), соняшнику, плодів та ягід.

Джерело: ГУ статистики у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button